Stempelkaffe

Stempelkanden er de seneste år blevet meget populær i Danmark. Den er flot og gør sig godt på hylden -og så fungerer den fremragende. Kanden er som oftest helt af glas.

Kanden forvarmes, De malede bønner puttes i, og det varme vand hældes ned i kanden (og nogle mener, at der skal røres rundt). Derefter placeres sien (stemplet) og låg ovenpå. Lad kaffen trække i 3-4 minutter og hæld derefter en smule ekstra vand i. Dernæst presses stemplet forsigtigt ned, men pas på med at bruge for mange kræfter, så risikerer kanden at sprænge. Lad kaffen hvile ca. 1 minut, inden den hældes op.

 Alle typer kaffe kan benyttes, men den skal være mellem- til grovmalet. Dels skal kaffen trække et stykke tid, og dels risikerer man alt for meget bundfald, hvis bønnerne er malet for fine.

Efter brug skal stempelkande gøres godt ren, idet kaffen har en tendens til at samle sig i filter og skiver, hvilket kan betyde, at kaffen får en dårlig smag næste gang kanden benyttes.