Oplevelser

Lillejuleaften 2021 på Torvet i Herning

1. december 2021

Skagen den 29. & 30. september 2020

Vores Skagen-tur sidst i september sluttede noget brat med, at Leo brækkede en fod ved et fald i Gl. Skagen.

Nu er der så gået godt 6 uger med benet oppe, gips, walkerstøvle – og en masse “bøvl” – men det går godt fremad.

Vi havde et par dejlige dage i Skagen. Som altid – var vejret skønt. Vi boede på Skagen Hotel. Godt sted med virkelig god mad. Stedet kan absolut anbefales!

Vi fik besøgt Råbjerg Mile, set en delfin i havnebassinet og været på solnedgangspladsen i Gl. Skagen.

Endagstur til Samsø i uge 33 – 2020

 
 

I uge 33 var vi på en lille udflugt til Samsø. Vi havde aldrig tidligere været på Samsø, så vi besluttede os for at tage en tur derover på en dejlig sommerdag.

Vi tog over allerede tidlig formiddag og kørte op på den nordlige del af øen – til Issehoved – hvor der er en fantastisk smuk natur og et meget kuperet terræn. Nordby er meget charmerende, så her tog vi os en lille forfriskning, inden vi fortsatte ud på øen. Vi kørte igennem Tranebjerg, som er Samsøs “hovedstad”.

I Ballen spiste vi frokost på lystbådehavnen. Vejret var virkelig med os, så vi kørte rundt i alle afkroge af den sydlige del af øen, hvor vi blandt andet besøgte fyret ved Vesborg, derefter til Koldby Kås for til sidst på eftermiddagen at vende tilbage til Sælvig for at sejle tilbage til Jylland.

Alt i alt – en rigtig dejlig oplevelse at besøge Samsø! ???

Julen 2019 i København

Julen 2019 har vi holdt hos Alice og Nicklas i Valby.

Vi tog derover allerede om morgenen juleaftensdag. Alice var alene, så vi hyggede os – stille og roligt – med julemiddagen: And, brunede kartofler og risalamande ?

1. juledag havde vi traditionel julefrokost sammen med Alice, Nicklas og Jacob. Om eftermiddagen/aftenen tog vi alle en tur i Tivoli, som jo var rigtig flot pyntet til jul.

2. juledag var Alice og Jacob til julefrokost hos Jacob’s forældre. Niclas og vi var på rundtur i København for at kigge på seværdigheder: Metroens nye Cityring, Strøget, Christiansborg, den nye statue af Christian den 4. foran Børsen og på Kongens Nytorv for at se juleudsmykningen på D’Angleterre.

Efter en super god tur rundt sluttede vi af med en lille forfriskning i Nyhavn 17.

Vi tog tilbage til Jylland om aftenen efter nogle dejlige dage sammen med familien derovre!

16. august 2019

I sidste uge var vi på en kort 2 dages tur op gennem Thy.


Vi har været hos Liden Kirstens grav ved Vestervig Kirke, på Agger Tange, oppe i Lodbjerg Fyr, i Nationalpark Thys fantastiske natur, spist store softice i Vorupør og sluttede dagen på Hotel Limfjorden i Thisted, hvor vi har nød et lækkert måltid og en dejlig overnatning.


En super dejlig dag med skønt vejr.


Dagen efter var vi ved Thorup Strand og “Gutterne på kutterne” og herefter forbi det nye genopbyggede Svinkløv Badehotel, inden turen gik hjemad via Aalborg og Viborg
Så er det sgu skønt at være pensionist og have tid til alt det her.

Hvis du har lyst at se nogle billeder – så klik her

24. december 2018

I sidste uge var vi på en lille tur til julemarkedet i Lübeck. Vi kørte ned tirsdag og kom hjem igen torsdag.

Turen var rigtig hyggelig og afslappende. Vi boede på et dejligt hotel i udkanten af byen – men ikke længere ude end, at det tog et kvarter med bussen ind.

Vi var på markedet om dagen, lige da de åbnede kl 11:00. Her var der god plads til at se på boderne, men da vi var derinde om aftenen, var der så mange mennesker, at vi nærmest stod som “sild i en tønde”. Alligevel var det virkelig hyggeligt. Folk stod og snakkede med hinanden alle vegne – alt imens de/vi fik drukket noget varmt glühwein 🙂

Hvis du har lyst at se nogle billeder – så klik her

28. oktober 2018

I går fik vi taget en smuk afsked med min far fra Vinderup kirke.

Æret være hans minde.

Klik på billedet for at se billeder fra bisættelsen.

11. september 2018

For et par uger siden var vi på en dejlig cruise til Oslo – med DFDS fra København. Vi valgte at tage toget derover, og det er så dejlig bekvemt ?

Det blev en skøn afslappet tur med virkelig god forplejning ombord.

Dagen i Oslo brugte vi på sightseeing. Vi var ved den nye opera, hvor vi gik op på toppen og nød udsigten. Et fantastisk bygningsværk. Derefter gik vi op ad Carl Johans Gatan – Oslos hovedstrøg – som var flot udsmykket, da det lige præcis var den dag, hvor det norske kongepar havde guldbryllup. Vejret var også helt fantastisk. Vi var selvfølgelig ved slottet, og på tilbagevejen spiste vi frokost lige ved rådhuset. Herefter begav vi os tilbage til skibet.

Vel tilbage i København steg vi på toget til Jylland. Vi havde haft en fantastisk dejlig tur!

Klik her, hvis du vil se lidt billeder fra turen…

12. august 2018

I fredags besluttede vi os så for, at vi havde fået sommer nok i kolonihaven for i år, så vi pakkede sammen og flyttede hjem – efter ca. 90 overnatninger i kolonihaven.

Vejret er slået om, og aftenerne er blevet mørke og køligere, og meteorlogerne lover ustadigt vejr med regn og rusk.

Selvfølgelig vil vi fortsat tage i haven om dagen. Der er jo stadig græs der skal klippes, drivhus der skal passes o.s.v.

26. juli 2018

De 2 foregående dage har vi været en lille tur i Nordjylland. Vi startede i Aalborg med en dag, hvor vi bare “drev den af”.

Vi boede på Comwell Hotel Hvide Hus, hvor vi havde en fantastisk udsigt ud over byen. Solnedgangen var super flot – set fra 10. etage!

I går kørte vi så videre til Skagen, hvor der var vildt mange mennesker. Vi var rundt i byen – ned på havnen for at få frokost, og om eftermiddagen tog vi ud til Grenen, hvor der også var kaos! Vi fik dog en parkeringsplads og begav os til fods helt ud til spidsen, hvor vandene mødes.

Alt i alt et par skønne dage i Nordjylland.

19. juli 2018

Vi har nu fået en splinter nye hjemmeside: www.solveigogleosunivers.dk

Da hjemmesider i dag overvejende læses på mobile enheder, har vi bestræbt os på at forny vores hjemmeside således, at den er tilpasset de enheder, som brugerne i dag benytter.

Hjemmesiden vil generelt være med det samme indhold, som solean.dk – dog i en mere moderne og en mere brugervenlig form.

Du kan stadig tilgå hjemmesiden på den gamle adresse: solean.dk ligesom vores “gamle” mailadresse: mail@solean.dk stadig kan benyttes.

Den nye mail er: mail@solveigogleosunivers.dk

Når havesæsonen slutter, vil vi også genoptage ugens opskrift, som vil blive lagt op hver fredag. I den forbindelse udsender vi et nyhedsbrev. De af jer, der allerede nu modtager nyhedsbrevet, vil fortsat få det. Hvis der er andre, som kunne have lyst til at modtage nyhedsbrevet, så send os en mail – og I bliver tilføjet mailinglisten ?

Vi håber, I kan lide den nye hjemmeside! ?

1. marts 2018

Dejlig gåtur i Søndre Anlæg

Vi har nu fået gang i slægtsforskningen igen efter en masse gode nye input fra familien – især Andersen og Mogensen-slægterne har bidraget med nye gode oplysninger.

Strukturen er ændret lidt, så det er blevet nemmere at finde rundt samtidig med, at der er kommet nye knapper for anetræer og efterkommere af de enkelte familier.

 7. februar 2018

 Efter nogle måneder med flytning – og hvad dermed følger – er vi nu kommet godt på plads i vores nye bolig i Herning Midtby.

Den 2. januar 2018 overdrog vi nøglerne til vores andelsbolig i Lind til de nye ejere, og det er skønt at se, hvor glade de er for boligen.

Vi er nu faldet rigtig godt til i lejligheden, og vi nyder de mange traveture, som vi efterhånden går mange af.

Vi har nogle gange smurt en madpakke, og herefter er vi gået ud i kolonihaven for at nyde frokosten, inden turen gik tilbage til lejligheden. Vi har ca. 3,5 kilometer derud.

Den 5. februar fejrede vi, at Solveig nu er blevet folkepensionist. Det var en rigtig hyggelig dag.